یه کمی از این ماجرا درس بگیریم ...
فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال جهان امروز (جمعه) اسامي محبوب‌ترين بازيكنان حال حاضر فوتبال را اعلام كرد كه در ميان بازيكنان قاره آسيا ياسر القحطاني از عربستان با 17هزار و چهارصد و شصت راي عنوان محبو‌ب‌ترين بازيكن قاره كهن را به خود اختصاص داده است. اما اين انتخاب در حالي صورت گرفت كه دو ستاره‌ي محبوب ايراني آراي بسيار بيشتري را در مراحل قبلي به دست آورده بودند.
برترین ها به نقل از تابناک : در رده بندي محبوب‌ترين بازيكنان فوتبال جهان، فرهاد مجيدي و علي كريمي در حالي در فهرست اعلام شده حذف شدند كه بر اساس آخرين مرحله رده بندي در دسامبر گذشته بالاتر از تمام بازيكنان جهان - نه فقط آسيا- در صدر قرار گرفته بودند.

 فدراسيون بين‌المللي تاريخ و آمار فوتبال جهان نام مجيدي و كريمي را در رده‌هاي دوم و سوم قرار داده و ياسر القحطاني را با 17 هزار راي محبوب‌ترين بازيكن آسيا دانسته و اين نشان مي‌دهد كه آراي قبلي مجيدي و كريمي در نظر گرفته نشده است، چراكه در غير اين صورت قحطاني رده نخست را به دست نمي‌آورد. عبارت Disqualified كه مقابل نام اين دو بازيكن درج شده هم به اين معنا است كه منبع منتشر كننده اين رده بندي آراي مجيدي و كريمي را به رسميت نشناخته است كه اين مساله مي‌تواند به دليل هجوم كاربران ايراني به اين سايت و شركت در نظرسنجي باشد.
این دو بازیکن به دلیل تقلب هوادارانشان در ارسال رای های متعدد از سوی آی پی های منحصر به فرد از نتایج کنار گذاشته شده اند.

اظهار نظر شفاف برخوردار نبوده اند، اینجاست که هر امکان تکنولوژیکی به امکانی برای بروز ایده ها تبدیل می شود. کلیک کردن، فرستادن اس ام اس یا نوشتن نظر زیر یک مطلب با مشخصاتی که جایی ثبت نمی شوند می تواند روشی بی خطر برای اعتراض یا گاهی فریاد زدن هویت باشد. 
این بروز تکنولوژیکی با ترکیب شدن با نگاه ملی شدت بیشتری می گیرد، مثلا زمانی که رای دهنده با این تصورکه مثلا با رای دادن به علی کریمی یا فرهاد مجیدی به عنوان نمایندگان ایرانی به تولید یک وجهه موجه برای ایران کمک می کند. احتمالا در نظر گرفتن نکاتی قبل از شرکت در نظرسنجی ها می تواند برای رای دهندگان ایرانی مفید باشند.

 اینکه رای های متعدد و گاها تکراری به نمایندگان ایران لزوما احترام و تشخص برای ایران به همراه نمی آورد و اینکه نگاه ناشی از افراطی گری ملی گرایانه یک نگاه سازنده نیست.
 
منبع با تلخیص